Sjećate li se one naše filantropske akcije i kviza u BarcelonaPub Osijek? Jako smo sretni i ponosni što smo u sklopu kviza koji se organizirao u Tjednu filantropije uspješno prikupili čak 1.000 kuna donacija od ekipa koje su sudjelovale na kvizu. Zaklada je na ovaj iznos dodala još 1.000 kuna što je rezultiralo malim fondom za školsku akciju pobjedničke ekipe Osnovne škole Frana Krste Frankopana koja je sudjelovala u igri Amazing race: potraga za filantropskim blagom, a  čiji učenici su uz našu mentorsku podršku organizirali i proveli filantropsku akciju u svojoj školi.

ČEKATE LI DUGO ISPRED ŠKOLE? – IMAMO KLUPICE ZA VAS! 

U pobjedničkoj školi organizirane su aktivnosti u sklopu kojih su učenici i njihovi nastavnici potaknuti na stvaranje drugačijeg pogleda na svoju zajednicu i školu. Kroz nekoliko radionica pokrenuli smo proces mapiranja potreba u školi i oko škole u sklopu kojega su učenici vješto i žustro iznosili svoje ideje, potrebe ali i različita rješenja. Na radionicama su sudjelovali i predstavnici stručne službe škole čija uloga je bila pratiti proces procjene potreba u svrhu ostvarenja što bolje komunikacije s ravnateljem škole, ali i ostalim logističkim potrebama vezanim uz provedbu akcije.

Nakon zajedničkog procesa i online glasanja odluka je donesena – prikupljenim sredstvima uredio se mali školski zid koji je pretvoren u prostor za sjedenje.

Klupe su dočekale svjetlo dana, a u galeriji vam donosimo pregled.