Kad smo u ožujku upoznali članove Kutjevačke udruge mladih i počeli suradnju na razvoju ideje o organiziranju prvog Kutjevačkog ljeta mladih znali smo da oni to mogu. Udruga koja je djelovala svega 6 mjeseci, a koja već broji 50-tak članova iz Kutjeva i okolice, imala je jasnu ideju i cilj što žele: pokrenuti i razviti novi program u zajednici, povezati pri tom privatni, javni i civilni sektor te privući goste u Kutjevo. Sve smo to zajedno prošli kroz radionicu i mentorske sastanke programa Aktivni u zajednici, a rezultat je u zajednici postao vidljiv prošlog vikenda.

Prvo Kutjevačko ljeto mladih naziv je novopokrenutog društvenog programa čije su prve dvije aktivnosti održane 26. i 27. srpnja. U petak predvečer ispred Vile Vinkomir svi prisutni su uživali u kinu pod zvijezdama i projekciji filma Bohemian Rhapsody, a u subotu na stadionu NK Kutjevo svi ljubitelji roštilja imali su priliku uživati. Kako je veselo bilo možete pogledati u galeriji. Treću aktivnost malonogometnog turnira planiraju provesti u subotu 3. kolovoza. Vrijedni članovi udruge podijeljeni u timove za promociju, provedbu aktivnosti i prikupljanje sredstava napravili su veliki posao, što su njihovi sumještani itekako prepoznali. Sve aktivnosti uključuju i vrijednu komponentu prikupljanja donacija za uređenje budućeg prostora udruge, a ujedno su i financirane podrškom zajednice – Grada Kutjeva, lokalnih tvrtki i obrta te građana i građanki Kutjeva.

Znakoviti hashtag #mladaloza, koji koriste u promociji na društvenim mrežama, postao je prepoznatljiv u Zlatnoj dolini,a nadamo se i šire.

Nas još čeka evaluacija, ali već sada možemo reći kako nam je bilo drago što smo imali priliku biti dio priče koja ima osnovu postati lokalno prepoznatljiva i okupiti širu zajednicu.