Zaklada Slagalica s ponosom objavljuje da je ekipa Mihanovići osvojila prvo mjesto u igri Potraga za filantropskim blagom, održanoj u sklopu Tjedna filantropije 2023. godine. Ova ekipa osvojila je nagradu od 500 eura, koju su iskoristili za realizaciju prekrasnog projekta u svojoj školi.

Projekt: Udobnost za buduće generacije

Nakon što su osvojili nagradu, ekipa Mihanovići pristupila je projektu s velikom odgovornošću i entuzijazmom. Kroz radionice i druženja, zajednički su identificirali potrebu u svojoj školi – izrada namještaja od paleta i jastučića za školski prostor za odmor. Cilj im je bio ostaviti nešto trajno i korisno budućim generacijama OŠ Antuna Mihanovića.

U suradnji s domarom škole, učenici su marljivo radili na izradi namještaja od recikliranih paleta, pokazujući svoju kreativnost i vještine. Istovremeno, pomagali su knjižničarki u izradi jastučića, osiguravajući da budući korisnici uživaju u udobnosti i ugodnom ambijentu.

Više od projekta: Angažman i zajedništvo

Ekipa Mihanovići nije samo iskoristila nagradu za poboljšanje školskog prostora; njihov angažman, znanje i aktivnost osigurali su budućim generacijama u školi udobno i ugodno mjesto za odmor. Kroz ovaj projekt, učenici su naučili važnost timskog rada, odgovornosti i brige za zajednicu.

Zabava i ples kao nagrada

Budući da nisu iskoristili sva sredstva, odlučili su se počastiti završnim plesom osmaša. Istražili su mogućnosti i odabrali Plesni studio Independence, s kojima su osmislili i izveli koreografiju za zadnji dan škole. Ovaj plesni događaj bio je savršena kruna njihovog truda i angažmana, pružajući im priliku da proslave svoj uspjeh na kreativan i zabavan način.

Zaključak

Priča o ekipi Mihanovići inspirativan je primjer kako mladi mogu pozitivno utjecati na svoju zajednicu kroz filantropiju i volonterski rad. Njihov projekt ne samo da je uljepšao školsku okolinu, već je i ostavio trajnu ostavštinu budućim generacijama. Čestitamo ekipi Mihanovići na osvojenoj nagradi i izvanrednom doprinosu zajednici te se veselimo budućim projektima koji će proizaći iz Tjedna filantropije.

Pridružite nam se i vi u obilježavanju Tjedna filantropije 2024. godine i sudjelujte u igri Potraga za filantropskim blagom! Neka vaša škola postane dio ove predivne priče o dobroti, solidarnosti i zajedništvu.