Aktivno se uključite i sudjelujte u devetom Tjednu održivog razvoja, koji će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2023. Vrhunac Tjedna održat će se od 20. do 26. rujna. Sudjelujte i prijavite svoje aktivnosti vezane uz održivi razvoj i postanite dio ove europske inicijative. Promovirajte ciljeve održivog razvoja u vašoj školi/na fakultetu, udruzi/poduzeću, vašem kvartu, lokalnoj zajednici!

Što je Europski tjedan održivog razvoja (ETOR)?
ETOR je europska inicijativa za poticanje i stvaranje vidljivih aktivnosti, projekata i događaja koji promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja (GCOR). Kako bi se omogućila fleksibilnost organizatorima događanja u različitim europskim zemljama, na web stranici ETOR-a mogu se prijaviti i događaji koji će se održati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada 2022. Vrhunac tjedna održat će se od 20. do 26. rujna.

Tjedan održivog razvoja usredotočuje se na lokalne projekte održivosti te mnogim ljudima diljem Europe donosi svijest o pitanjima održivosti.

 

Ideje za aktivnosti
Edukativne radionice o održivom razvoju, volonterske akcije sadnje drveća / čišćenja okoliša,  izložbe, blogovi, vlogovi, video aktivizam, projekti održivosti u vlastitom domu, održivi umjetnički projekti, izazovi na društvenim mrežama, klimatski izazovi, virtualni događaji, online aktivnosti – sve su to načini na koje se možete uključiti i sudjelovati.

Dakle, okupite svoje prijatelje ili kolege, učenike ili studente i razmislite o tome kako možete postići najveći utjecaj, prijavite svoj događaj već danas te se pridružite europskom pokretu za postizanje Ciljeva održivog razvoja.

Tko se može prijaviti?
Prijaviti se mogu različiti organizatori – škole i fakulteti, mjesni odbori, gradovi i općine, organizacije civilnog društva, zaklade, inicijative, muzeji, istraživačke organizacije, poduzeća. Ili ih možete organizirati vi i vaši prijatelji! Pokažite javnosti kako doprinosite održivosti – što nas više sudjeluje, jača je poruka koju šaljemo!

Sudjelujte u inicijativi!

(1) Razmislite koju biste inicijativu ili događaj mogli organizirati za promicanje održivog razvoja!

(2) Prijavite se!

  • Isplanirajte svoju inicijativu/događaj
  • Prijavite svoj događaj na https://esdw.eu/register/ kako biste se promovirali i svoj doprinos učinili vidljivim! Vaš događaj koji prijavljujete bit će vidljiv na web stranici nakon što ga odobri lokalni koordinator.
  • Podijelite svoj događaj na društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter itd.) koristeći hashtagove #ESDW2023 i #BudimoOdrživi. Promovirajte svoj događaj pomoću letaka i plakata dostupnih za preuzimanje!

(3) Djelujte

  • Inicijative će se odvijati u razdoblju od 18. rujna do 8. listopada!
  •  Fotografirajte i podijelite svoja iskustva!
  • Potražite inicijative u vašoj blizini kako biste sudjelovali i istražili što se događa u cijeloj Europi!

ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je koordinator u Hrvatskoj.

Kontakt
Ksenija Vorberger ksenija@odraz.hr
Website: www.esdw.eu
Facebook: https://www.facebook.com/EuropeanSustainableDevelopmentWeek
Twitter: @ESDW_2023
#BudimoOdrživi #ESDW2023

Dokumenti za preuzimanje
Logotip
Letak
Promocija inicijative

Posjetite www.esdw.eu i otkrijte događaje u Hrvatskoj i drugim europskim zemljama!

. . . . . . .
Istražite!

#ESDW2023 #BudimoOdrživi