Zaklada Slagalica objavila je izvještaj o radu za 2013. godinu. Od osnutka 2007. godine, Zaklada Slagalica se u svom djelovanju vodi načelima transparentnog i odgovornog poslovanja. Jedan od važnih alata pri tomu je i redovito informiranje javnosti o svemu što činimo za razvoj lokalnih zajednica na ovom našem području. Modernizirali smo se i nastojimo držati korak sa suvremenim oblicima komunikacije pa nas možete pronaći na Facebooku, od početka djelovanja imamo aktivnu mrežnu stranicu, objavili smo svoje prve sadržaje na Youtubeu i povremeno nešto tweetamo, ali nismo odustali od tiskanog godišnjeg izvještaja. Ovaj, 6. po redu izvještaj, govori o svemu što smo učinili u prošlog godini, sami i u suradnji s drugim organizacijama i ustanovama.

Na 52 stranice teksta i fotografija možete pronaći informacije o 30 novih provedenih građanskih akcija, 5 provedenih projekata razvoja društvenog kapitala te 5 malih, ali važnih, projekata provedenih u Osijeku kroz lokalni program „Malo za puno“.

Predstavljamo nove pravce djelovanja Zaklade kroz europske suradnje projekte, ali i različite aktivnosti kojima potičemo i razvijamo lokalnu filantropiju. Naši mali filantropi su predstavljeni rame uz rame s prvim dobitnikom nagrade Johann Kohlhoffer – obje aktivnosti su započele 2013. godine i nastavljaju se uspješno i ove godine.

Izvještaj ne bi bio potpun bez financijskog izvješća i popisa svih podržavatelja Zaklade, članova Kluba filantropa i donatora fondova pri Zakladi.

Izvještaj je i ove godine oblikovao osječki dizajner Marko Jovanovac koji je u izgled publikacije uspješno uklopio element igle kompasa, simbola novih smjerova našeg djelovanja.

Nadamo se da ćete pronaći nešto zanimljivo, a možda i nešto poticajno.

Godišnji izvještaj o radu Zaklade za 2013. godinu.