Ciklus “Pouči”: treći ciklus u sklopu treninga „S1 – D1 – T1 Inovativno poduzetništvo zajednice“ omogućit će prijenos naučenih znanja sudionika treninga drugim odgojno-obrazovnim radnicima iz tri osnovne škole uključene u projekt. 

Nakon završena prva dva ciklusa u sklopu treninga “S1 – D1 – T1 Inovativno poduzetništvo zajednice” iliti “Pogledaj – Napravi – Pouči” nastavnici su krenuli s realizacijom ciklusa “Pouči” koji ima za cilj prenijeti naučena znanja drugim nastavnicima iz partnerskih škola. Tako je u Antunovcu održana pokazna radionica u sklopu koje su tri nastavnice koje su sudjelovale u treningu norveškog partnera iz Visoke škole za zeleni razvoj svoja stečena znanja prenijele svojim kolegama i kolegicama. Prezentacija pod nazivom “Aktivno građanstvo – kako poboljšati život u svojoj zajednici” odnosila se na rad u zajednici te jačanje liderske uloge škole u zajednici te razvoj suradnje s različitim partnerima u lokalnoj zajednici.

Trening trenera pružio je sudionicima znanje, vještine, iskustvo korištenja različitih alata (uključujući i specifične IKT alate), ali i inspiraciju za poduzetnički razvoj i inovacije po načelu „odozdo prema gore“ (bottom-up), koje su sudionici prenijeli ostalim učiteljima u svojim školama, nakon čega će se ta znanja i vještine prenositi učenicima kroz nastavni proces. Dakle, znanje, alati i nadahnuće ne samo da će se raširiti od početne edukacije, već će ostati u sustavu, a moći će se dalje razvijati i dijeliti nakon završetka projekta čime se osigurava održivost rezultata projekta.

Pokazne radionice dio su projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!” skraćenog naziva hobIT kojeg Zaklada Slagalica s partnerima provodi uz podršku Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma.