Opći podaci

Datum objave poziva: 01. rujna 2023. godine

Datum početka zaprimanja projektnih prijava: 2. studenog 2023. godine 

Javni poziv će biti otvoren do 30. lipnja 2025. godine ili do iskorištenja sredstava.

Rok za zaprimanje projektnih prijava: do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 30. lipnja 2025. godine

Svrha: Podrška organizacijama u hitnim zagovaračkim, pravnim, komunikacijskim i drugim akcijama (npr. istupi u medijima, prosvjedi, prikupljanje potpisa, priprema amandmana i sl.), koje su planirane kao neposredan odgovor na različite izazove (npr. zaštita EU vrijednosti i temeljnih prava, pritisak na donositelje odluka o radu OCD-a), te podrška aktivnostima koje se planiraju kao prilika (oblikovanje politika ili propisa) s ciljem pozitivnog utjecaja kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj i EU razini (npr. izbori za EU parlament, promicanje vrijednosti EU).

Ukupan iznos raspoložive podrške: 250.000 eura

Od toga za Hrvatsku: okvirno 150.000 eura

Iznosi podrške pojedinoj akciji: od 5.000 do 10.000 eura

Trajanje akcija: do 6 mjeseci

Prihvatljivi prijavitelji: organizacije civilnog društva osnovane i registrirane u Hrvatskoj ili Sloveniji 

Podrška prijaviteljima:

Informativna radionica: 20. rujna 2023. godine na ZOOM platformi. Prijaviti se možete OVDJE, a rok za prijave je 18. rujna 2023. godine.

Sva pitanja vezana uz ovaj poziv šaljite na podrska.cerv@solidarna.hr Odgovori na pitanja će biti dostavljeni prijaviteljima u roku od tjedan dana i objavljeni ovdje. 

Za kraće tehničke informacije možete se obratiti telefonski: Jelena-Gordana Zloić,  Zaklada Slagalica, 031 213 255, od ponedjeljka do petka u vremenu od 11 do 14 sati, Petra Mađerčić, Zaklada Solidarna, 095 1683 438, od ponedjeljka do petka u vremenu od 12 do 15 sati.

Natječajna dokumentacija

Odobreni projekti i stanje sredstava

Naziv organizacije

Naziv projekta

Iznos podrške

Mreža mladih hrvatske

Borba za pravo na participaciju i reprezentativnost

9.990,00€

Udruga Zelena Istra

Građani za Grad – inkluzivno i sudioničko kreiranje Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule

10.000,00€

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek

Žena s glasom

10.000,00€

Hrvatski savez udruga za mentalno zdravlje (SUMEZ)

Naši glasovi za mentalno zdravlje u zajednici

10.000,00€

Raspoloživa sredstva na dan 03.05.2024. : 110.010,00 €

Podrška

Info radionica

  • Informativna radionica: 20. rujna 2023. godine na ZOOM platformi. Prijaviti se možete OVDJE, a rok za prijave je 18. rujna 2023. godine.
  • PREUZMITE prezentaciju s informativne radionice. 
  • Pogledajte snimku informativne radionice 

Često postavljena pitanja

Prihvatljivost prijavitelja/partnera

Neprofitne zadruge mogu biti prihvatljiv prijavitelj. Zadruge koje raspodjeljuju dobit ne smatraju se organizacijama civilnog društva i nisu prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva

Za prijavu nije obavezno partnerstvo sa organizacijom iz Slovenije. Poziv je isti u obje države.

Uvjetima Poziva nije utvrđen takav kriterij prihvatljivosti prijavitelja/partnera, dakle mogu se prijaviti i organizacije koje djeluju iz privatnog prostora ako zadovoljavaju sve propisane kriterije prihvatljivosti.

Ured pravobranitelja za OSI nije prihvatljiv partner u okviru ovog Poziva. Prihvatljivi partneri su neprofitne nevladine organizacije sa sjedištem u bilo kojoj državi članici EU.

Ne mora se dobiti 60.000 eura kroz sva tri poziva. Pojedinačna organizacija može dobiti maksimalno 60.000 eura iz programa IMPACT4VALUES! Pri izračunu se zasebno provjeravaju prijavitelji i partneri, što znači da se prijavitelju priznaje samo iznos koji će stvarno dobiti, ali ne i sredstva partnera. Zbrajaju se primici od pojedinačnih poziva. Dakle, ako je pojedina organizacija dobila 60.000 eura u okviru Poziva za male i srednje projekte, nema pravo prijave na ovaj poziv. 

Aktivnosti, rezultati, pokazatelji, ciljane skupine

Nije riječ o prihvatljivoj vrsti akcije za ovaj Poziv. Pogledajte detaljnije poglave 3.4.1 u tekstu javnog poziva radi informacija o prihvatljivim vrstama akcija.

Tehničke informacije (trajanje projekata, obrasci prijave i dr.)

U skladu s uvjetima Poziva, projekti mogu trajati do 6 mjeseci.

Podrška prijaviteljima

Brzi izbornik


Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih. 

Ured-za-udruge_LOGO_HR_RGB_72dpi_vertical_1191x842px

Program Impact4Values sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske