Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva provodi program „Aktivni u zajednici“ na području pet slavonskih županija; Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj.

ŠTO JE PROGRAM „Aktivni u zajednici“:

Program ima za cilj razvoj društvenog kapitala u ruralnim zajednicama tj. razvoj kulture davanja te provedbu društvenih programa u zajednicama. Zaklada će u suradnji s prijavljenim sudionicima raditi na analizi potreba u zajednici te na razvoju programa, aktivnosti i kampanja koje imaju za cilj rješavanje navedenih potreba iz analiza (npr. razvoj i provedba društvenih programa kao što su manifestacije, sajmovi, radionice, javni događaji te provedba i mentoriranje kampanja za prikupljanje sredstava u zajednici).

ZAŠTO SE PRIJAVITI?:

Želite li raditi na prepoznavanju i korištenju resursa koji postoje u vašoj zajednici?

Želite saznati kako dobiti podršku zajednice?

Želite razgovarati o potrebama svoje zajednice i sudjelovati u mogućim rješenjima?

Želite se povezati s drugim organizacijama i podići kvalitetu života unutar zajednice?

Želite biti kreatori i nositelji pozitivnih promjena u svojoj zajednici?

Kroz strukturirane radionice, savjetovanje i mentoriranje dobit ćete priliku na drugačiji način analizirati svoju zajednicu. Naglasak će biti na ljudskim, materijalnim i svim ostalim resursima s kojima raspolaže pojedina zajednica. Nudimo novu dimenziju rada u zajednici koja će vam pomoći u rješavanju ciljanih problema.

„Aktivni u zajednici“ nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata ili programa, već program jačanja kapaciteta lokalnih zajednica na području Slavonije i Baranje za povezivanje, suradnju i aktivno uključivanje građana u razvoj zajednice.

KOME JE NAMIJENJEN PROGRAM?:

Program je namijenjen udrugama, ustanovama (škole, knjižnice, ustanove u kulturi i sl.) te jedinicama lokalne samouprave.

KAKO SE PRIJAVITI?:

Ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 20. veljače 2023. godine.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na 031/213-255 ili na info@zaklada-slagalica.hr.

Kontakt osoba Dijana Živaković.