Naša lokacija

Lorenza Jagera 20, Osijek

IMPACT4VALUES

IMPACT4VALUES je slovensko-hrvatski program podrške organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču i štite europske vrijednosti. Program pruža financijsku i organizacijsku podršku manjim organizacijama kako bi mogle bolje pridonijeti zaštiti, promicanju i podizanju svijesti o temeljnim pravima i vrijednostima EU-a.

Impact4values se provodi u okviru EU programa Građani, jednakost, prava, vrijednosti (CERV). CERV je europski program vrijedan oko 1,55 milijardi eura, kojim Europska komisija želi zaštititi i promicati prava i vrijednosti sadržane u Ugovorima EU-a i Povelji o temeljnim pravima. Program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane (Europe for Citizens), Prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship) i DAPHNE.

Podržavajući nevladine organizacije/organizacije civilnog društva, program CERV jača prava i vrijednosti zajedničke svim državama članicama EU. Prava i vrijednosti temelje se na načelima pluralizma, nediskriminacije, tolerancije, pravednosti, solidarnosti i rodne ravnopravnosti. Program potiče građansko i demokratsko sudjelovanje i podržava razvoj otvorenih, demokratskih, jednakopravnih i inkluzivnih društava utemeljenih na vladavini prava. Takva društva potiču građane na aktivno državljanstvo i, na temelju zajedničkih vrijednosti, povijesti i iskustava, obogaćuju raznolikost Europske unije.

Programom CERV upravlja Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) koja je krajem 2021. godine objavila prvi javni natječaj za odabir organizacija sposobnih za raspodjelu sredstava i jačanje kapaciteta nevladinih organizacija u državama članicama EU. Slovensko-hrvatski konzorcij u sastavu Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS, Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice i Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost su se uspješno prijavili na ovaj natječaj s programom Impact4values.
Ukupna vrijednost Impact4values programa je 4.250.000 eura, od čega će 2.350.000 eura biti dodijeljeno nevladinim organizacijama putem javnih natječaja, dok će drugi dio biti iskorišten za jačanje organizacija (obuka, mentorstvo), umrežavanje, upravljanje programima, itd.

U sklopu Impact4valuesa objavit ćemo 3 javna poziva i provesti 4 višednevne edukacije za nositelje projekata i druge udruge, niz online radionica, organizirati mentorsku podršku i uspostaviti online knjižnicu materijala.

Impact4Values pozivi

U sklopu Impact4values programa objavit ćemo 3 javna poziva.

Kontakt za hrvatske organizacije:

Zaklada Slagalica:
podrska.cerv@zaklada-slagalica.hr
031 213 255 od ponedjeljka do petka u vremenu od 11 do 14 sati (Jelena-Gordana Zloić)

Zaklada SOLIDARNA:
podrska.cerv@solidarna.hr
095 764 0088 od ponedjeljka do petak u vremenu od 12 do 15 sati (Marinella Matejčić)


Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih. 

Ured-za-udruge_LOGO_HR_RGB_72dpi_vertical_1191x842px

Program Impact4Values sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske