(27.03.2023.) Objavljen je Javni poziv za male i srednje projekte namijenjen organizacijama i projektima koji brane i promiču europske vrijednosti i temeljna prava ugrađena u Povelju Europske unije o temeljnim pravima. Povelja utvrđuje sva osobna, građanska, politička, ekonomska i socijalna prava na koja imaju pravo svi građani u Europskoj uniji.

Hrvatskoj je na raspolaganju 1.200.000 eura, od čega 300.000 eura za manje organizacije s prosječnim prihodom manjim od 70.000 eura u posljednje tri godine, te 900.000 eura za organizacije s prosječnim prihodom između 70.000 i 300.000 eura u posljednje tri godine.

Rok za prijavu na poziv je 29. svibnja 2023. godine do 12 sati.

Uz financijsku podršku projektima, odabranim organizacijama i njihovim partnerima će na raspolaganju biti i obvezni program organizacijskog razvoja.

Kao i obično, zainteresiranim prijaviteljima će biti na raspolaganju različiti oblici podrške:

Informativna radionica o programu i konkretno o ovom pozivu će se održati u utorak, 11. travnja u 10 sati na online platformi ZOOM. Za informativnu radionicu možete se prijaviti OVDJE, najkasnije do 07.04.2023.

Na temelju iskazanog interesa, poziv ćemo predstaviti i uživo u 10 hrvatskih gradova, što će  ujedno biti prilika i za savjetovanje. Mobilni timovi će na terenu biti od 17. travnja do 7. svibnja. Mjesta koja ćemo posjetiti odabrat ćemo na temelju vaših prijava. Nastojat ćemo odabrati mjesta koja pokrivaju dovoljno velik broj zainteresiranih, a prijavu za mobilni tim u vašem području možete napraviti OVDJE, najkasnije do 16. travnja 2023.

Kratka pitanja možete postaviti na podrska.cerv@zaklada-slagalica.hr ili telefonski: 031 213 255, Jelena-Gordana Zloić,  Zaklada Slagalica, od ponedjeljka do petka u vremenu od 11 do 14 sati;  095 764 0088, Marinella Matejčić, Zaklada Solidarna, od ponedjeljka do petka u vremenu od 12 do 15 sati.

Na raspolaganju će biti i duža individualna savjetovanja (online) za koja se možete prijaviti OVDJE najkasnije do 10. 5. ili do popunjenosti termina.

IMPACT4VALUES je slovensko-hrvatski program podrške organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču i štite europske vrijednosti. Program pruža financijsku i edukativnu podršku manjim organizacijama kako bi mogle bolje pridonijeti zaštiti, promicanju i podizanju svijesti o temeljnim pravima i vrijednostima EU. Programom upravlja konzorcij koji čine CNVOS, Zaklada Slagalica i Zaklada SOLIDARNA.

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.