Tjedan filantropije je, kao i u mnogim hrvatskim gradovima, održan u Osijeku. U partnerstvu s Zakladom Srce grada Osijeka, sudjelovali smo u obilježavanju drugog hrvatskog Tjedna filantropije te smo pozvali građane Osijeka i okolice da se pridružite nizu događanja koji su se održavali u našem gradu od 25. do 30. rujna 2017. godine.

Ovu smo manifestaciju pokrenuli prošle godine, a reakcije i odaziv građana su bili pozitivne. Vjerujemo da se Osječani i dalje tek upoznaju s filantropijom te ih je potrebno podsjetiti da žive u gradu koji ima dugu filantropski povijest. Dvije osječke zaklade osmislile su aktivnosti putem kojih građanin uči, ali i dobiva svijest o tome koliko je danas važno biti filantrop/kinja.

Ovogodišnji program bio je bogat i raznolik te je započeo upravo s konferencijom za medije ispred osječkog KBC-a koji je kruna osječke filantropije. Istoga dana su građani mogli sudjelovati u javnoj tribinii pod nazivom: ‘Tko su filantropi danas? – Legice i lege u akciji’. Gosti su nam bili Lege za djecu superjunake i bračni par Sajler-Garmaz koji su nam se uživo javili iz srca Afrike, iz Ruande. Utorak je bio rezerviran za, sada već poznatu, filantropsku šetnju gradom, tijekom koje su građani uz dvosatnu šetnju mogli saznati tko su bili najistaknutiji osječki filantropi. Šetnja je započela u osječkoj Tvrđi, a završila u dvorištu Vikarijata. Ove godine novitet je bila filantropska vožnja tramvajem tijekom koje su, uz stručno vođenje, putnici obišli cijeli grad. Novina ovogodišnjeg Tjedna filantropije je bila filantropski buvljak – FilantroPIJA, održana zadnji dan Tjedna filantropije na kojem su građani donacijama podržali osječke udruge te se usput osvježili i poslušali dobru glazbu u dvorištu iza kina Urania.

Zahvaljujemo svim podržavateljima i posjetiteljima, a vjerujemo u odličan odaziv i iduće godine!