Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka i ove godine nizom aktivnosti obilježavaju Tjedan filantropije u Osijeku koji će se održati od 25. do 29. rujna ove godine.

Jedna od aktivnosti koju provodimo je igra za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola pod nazivom Potraga za filantropskim blagom. Aktivnost je to u kojoj djeca kroz interaktivnu igru i zabavu uče o kulturnoj i povijesnoj baštini Osijeka, ali i o filantropiji i dobročinstvu.

Igra je planirana za 27. rujna (srijeda) u prijepodnevnom terminu od 10.00 sati, a za pobjedničku ekipu Zaklada Slagalica osigurat će financijsku podršku u iznosu od 500 eura za provedbu akcije u svojoj zajednici/školi. Uz financijsku podršku Zaklada osigurava i mentorski proces akcije.

Tko može sudjelovati: Igra je namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda iz osnovnih škola na području grada Osijeka u pratnji nastavnika/voditelja. Svaka škola može prijaviti po jednu ekipu od 4 člana (učenika) + nastavnik/voditelj ekipe.

Opis igre: „Potraga za filantropskim blagom“ je igra u kojoj natjecatelji prate tragove na različitim mjestima u užem centru  grada, a koji ih vode do idućega zadatka. Igra je vezana uz zanimljivosti iz povijesti osječke filantropije. Start i cilj igre je svima jednak (Trg A. Starčevića), a svaka ekipa ima svoju rutu potrage.  Igra je poučna, a pobjednik je ona ekipa koja najprije obiđe sve punktove i donese sve potrebne dokaze.

Nagrade: Za pobjedničku ekipu smo osigurali posebnu nagradu. Pobjednička ekipa će dobiti priliku da uz financijsku (500 eura) i mentorsku podršku Zaklade Slagalica u svojoj školi pokrene i provede aktivnost kojima će realizirati prepoznatu potrebu u svojoj školi/zajednici/kvartu u idućoj školskoj godini (npr: uređenje školskog igrališta, vrta, parka u kvartu, nabavka novih igrala, pomoć potrebitima u zajednici i dr.)

Start igre: 27. rujna u 10.00 sati na Trgu Ante Starčevića, okupljanje ekipa počinje u 9:30 sati na istom mjestu.

Kako biste se što bolje pripremili za utrku predlažemo vam da na mrežnoj stranici Zaklade Slagalica kratko proučite tekstove u rubrici „Crtice o osječkim i slavonskim filantropima“.

Pravila nema puno! Ako želite, dođite biciklima, rolama ili romobilima. Ako se najviše uzdate u svoje noge, dođite u udobnoj obući.

Prijava: Ekipe se mogu prijaviti do 20. rujna 2023. godine na OVDJE

 

Europski tjedan filantropije održava se s ciljem ukazivanja na vrijednosti filantropije odnosno čovjekoljublja i solidarnosti koje su se u vremenu u kojem živimo pokazale važnima.