Naša lokacija

Lorenza Jagera 20, Osijek

Aktivni u zajednici

Zaklada Slagalica od 2018. godini provodi Program Aktivni u zajednici u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva na području 5 županija: Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji.

Zajedno s dionicima u lokalnoj zajednici detektirat će se potreba te će se zajedničkim aktivnostima pristupiti njenom rješavanju. U suradnji s ključnim dionicima lokalne zajednice, kroz navedeni program se planiraju riješiti konkretni problemi koje su upravo ti dionici istaknuli kao relevantne za njihovu zajednicu. Zaklada će u suradnji s civilnim, poslovnim i javnim sektorom detektirati potrebu te raditi na razvoju programa, aktivnosti i kampanja koje imaju za cilj poticanje kulture davanja u općekorisne svrhe. Sve aktivnosti će se kreirati i realizirati na način da pokušaju rješiti navedene potrebe te povećati društveni kapital u zajednici.

Zaklada će u prijavljenim zajednicama organizirati radionice o društvenom kapitalu i filantropiji te društveno odgovornom poslovanju.

„Aktivni u zajednici“ nije program dodjele financijskih sredstava za provedbu projekata ili programa, već program jačanja kapaciteta lokalnih zajednica na području Slavonije i Baranje za povezivanje, suradnju i aktivno uključivanje građana u razvoj zajednice.

Kroz ovaj se program će se, sinergijom triju sektora – civilnog, javnog i poslovnog, nastojati riješiti konkretni problemi u pojedinoj lokalnoj zajednici.

Aktivni u zajednici u 2023. godini

Aktivni u zajednici u 2023. godini

Hvala svima što ste bili Aktivni u zajednici u 2023. godini. U 2024. godini ćemo nastaviti s Programom, a vas pozivamo da budete aktivni i da zajedno radimo na razvoju
Aktivni u zajednici 2022.

Aktivni u zajednici 2022.

U 2022. godini na Program Aktivni u zajednici zaprimljeno je 56 prijava iz 34 lokalne zajednice. Tijekom godine organizirano je 15 radionica i 15 mentorskih sastanaka na kojima je sudjelovalo
Aktivni u zajednici 2021.

Aktivni u zajednici 2021.

U 2021. godini na sudjelovanje u Program Aktivni u zajednici prijavilo se 47 pojedinaca iz različitih organizacija, udruga i ustanova, a odabrano je njih 17 lidera u zajednicama koji su